Nacht van de Nacht 2014

Avontuur en Romantiek tijdens Nacht van de Nacht


Avontuur en romantiek zijn de trefwoorden voor het Nacht van de Nacht-programma in het Fort bij Krommeniedijk op zaterdagavond 25 oktober.

Griezelen in de spookachtig beschenen gangen van het fort? Het zou zomaar kunnen tijdens het Verhalenfestival van de groep ‘Krachtige woorden, sterke verhalen’ met avontuurlijke sprookjes als De Gehoornde Vampier, voor kinderen van 5 tot 95 jaar oud.

De verhalen van vertelster Eveline Masetti sterken de mens in zijn reis door het leven en vormen wellicht een mooie overgang naar de lezingen van amateurastronoom Maarten Breggeman over Kometen, de Oorsprong en het Einde van het leven op aarde.

De daad wordt bij het woord gevoerd op het dak van het fort, waar de bezoekers bij helder weer de sterrenhemel door de opgestelde astronomische verrekijkers kunnen afspeuren naar verre planeten en sterrenstelsels.

Van hemelse sferen naar de aardsere klanken van een gevarieerd muzikaal programma: in de zogenaamde poterne, het centrale gedeelte van het fort waar ’s morgens de soldaten op het appèl stonden, verzorgen het collectief Alibe Muziek (o.a. zang, anekdotes, viool, accordeon) en ensemble ’t Gevolg beurtelings, in vier blokken van drie kwartier, een intiem concert.

De N8 van de N8: het einde van de zomertijd, het begin van wintertijd, dus... is het tijd voor hete chocolademelk. Of koffie, thee, koek in een van de door sfeervol door olielampen verlichte zalen van het fort.

Het doorlopende programma start om 19.00 uur en eindigt om 23.00 uur. Entree € 2,= (en kosteloos op vertoon van beschermpas van Landschap Noord-Holland). Kinderen tot 12 jaar gratis.